Affärsområde

Försvar & säkerhet

Previous
Next

När omvärlden tyvärr ser ut som den gör har Försvarsmakten och FMV stort behov av industripartner som kan stödja dem med produkter och system för att öka deras förmåga. Infra Group har genom sina affärsområden och dotterbolag under flera års tid arbetat tillsammans med både FMV och Försvarsmakten. 

Motorn i affärsområdet Försvar & Säkerhet är dotterbolaget Defcon Solutions AB och det är Defcon som tecknar avtal med kunder inom segmentet. Det är även hos Defcon du som vill jobba inom affärsområdet kommer ha din anställning. Inom Försvar & säkerhet finns många olika typer av roller att fylla. Vi har allt ifrån systemutvecklare, konstruktörer, dokumentatörer, ILS- och systemsäkerhetsexperter, projektledare, montörer och logistiker. 

Om du är intresserad av att jobba hos oss kan du klicka dig vidare till vår karriärsida via att klicka på knappen nedan eller gå in via menyvalet Jobba hos oss

Robin heter jag och jag är affärsområdeschef för Försvar & säkerhet. Det innebär att jag även är VD för dotterbolaget Defcon Solutions AB där du som vill arbeta inom affärsområdet kommer ha din anställning. 

Robin Johansson, Affärsområdeschef och VD

Våra team

Projektkontoret

Projektkontoret består av projektkoordinator och projektledare. Det är projektkontoret som samordnar och leder all projektverksamhet inom affärsområdet. 

Systems Engineering

Inom teamet finns våra systemutformare, konstruktörer, dokumentatörer, ILS- & systemsäkerhetsexperter.

Produktionsteamet

Teamet består av produktionsledare, kvalitetsansvarig, montörer och elektriker som är specialiserade på verksamhetskritiska produkter och system i olika typer av plattformar och anläggningar. Exempel kan vara radio- och sambandsystem, mobila och fasta ledningssystem samt simulatorer, navigationssystem och övervakningscentraler.

Inköp & logistik

Teamet ansvarar för inköp och logistik åt hela Infra Group och är djupt involverade i inköpen och materielhanteringen i de olika projekten inom affärsområdet.

Vårt samarbete med Försvarsmakten

Att samarbeta med andra arbetsgivare och organisationer är viktigt för att Försvarsmakten ska lyckas med personalförsörjningen. Den 8 februari 2018 undertecknade Försvarsmakten en avsiktsförklaring om samarbete med Infra Group Nordic AB. 

Avsiktsförklaringen innebär att Försvarsmakten och Infra Group inleder ett samarbete avseende tidvis- och kontinuerligt tjänstgörande personal. Samarbetet kommer att stärka parternas långsiktiga kompetensförsörjning, med fokus på ungdomars insteg på arbetsmarknaden, mångfald på arbetsplatserna och möjlighet till karriärväxling genom hela yrkeslivet.

Är du intresserad av att jobba hos oss och samtidigt ha ett engagemang inom Försvarsmakten? 

Hör Sami berätta om sin bakgrund och vårt samarbete med Försvarsmakten.

El- och teleteknik
Försvar & säkerhet
Produkter & system (Kommer snart)